Archívum - Hírek

Szombaton este Olaj-Falco rangadó a Tiszaligetben

2018.10.05. 16:26:00

A tavalyi bajnokság arany- és ezüstérmese találkozik a Tiszaligeti Sportcsarnokban
Szombaton este Olaj-Falco rangadó a Tiszaligetben
Az előző szezonban meglehetősen sokszor, szám szerint tizenegyszer játszott egymással a két csapat. Az alap- és középszakasz mellett a nemzetközi sorozatban, valamint a kupadöntőben és a bajnoki fináléban is egymásba futott a két klub. Legutóbbi találkozásuk legemlékezetesebb momentuma Kendrick Perry triplája volt a Savaria Arénában. Az a dobás zárta le a szezont és hozta Szolnokra a nyolcadik bajnoki aranyat.

Vojvoda Dávid: Tavaly sokszor játszottunk velük, idén megint voltunk olyan szerencsések, hogy a FIBA Europe Cup-ban is összekerültünk velük, úgyhogy megint lesz egy jó pár Olaj-Falco mérkőzés. Kicserélődött ez a Falco, két meghatározó játékosuk távozott.

A két komoly távozó mellett új szakvezetője is van az ezüstérmes vasi csapatnak, a szlovén Gasper Okorn. A légiós kontingensből Julian Norfleet maradt meg hírmondónak.

Benke Szilárd: Három új légiósuk van, kiegészülve a (Tóth) Norbival és Váradi Benivel. Govens és (Perl) Zoli, akik a tavalyi csapatban meghatározó játékosok voltak, távoztak a keretből. Még ők sem egy összeszokott társaság, más játékot is játszanak, új az edző.

Hogy a szombathelyi jelentős változás egyben gyengülést is jelent- e, arra egy forduló elteltével nemigen lehet határozott választ adni. A nyitókörben Sopronban szenvedett 86-77 arányú vereséget a Falco, ám egyik új igazolásuk, az amerikai Bruinsma 34/15-ös pontmutatóval jelezte, hogy érdemes volt leszerződtetni.

Vojvoda Dávid: Egy jó csapatról van szó, de hát hazai pályán győzni szeretnénk. Úgy érzem, hogy a társaság kellően felkészült, friss, motivált. Úgyhogy egy jó mérkőzésre van kilátás. A két szurkolótábor nem szereti egymást, úgyhogy egy jó, parázs hangulatú mérkőzés lesz. De remélem, hogy a második meccsünket is be tudjuk húzni.

A 18:00-kor kezdődő mérkőzést az Olaj TV élőben közvetíti.
FIBA Europe Cup FIBA EuroBasket EUROBASKET MKOSZ NCAA NBA

Copyright © 2001-2018. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. - Minden Jog Fenntartva!